NatalijaPavlovic_logo_black

Splošni pogoji poslovanja

Z uporabo spletne strani izjavljate, da se strinjate, razumete in v celoti sprejemate navedene pogoje.
 
Spletna trgovina natart.si, s katero upravlja Natalija Pavlović S.P., (v nadaljevanju ponudnik) je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
 
Splošni pogoji poslovanja in uporaba spletne trgovine natart.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine natart.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom, uporabniki in kupci blaga (v nadaljevanju: kupci).

Upravitelj spletne trgovine:

Umetniško ustvarjanje, Natalija Pavlović s.p.

Cesta Miloša Zidanška 9a

3230 Šentjur

Slovenija

Davčna številka: 92479260

Matična številka: 9225820000

Email: info@natart.si

 

Odgovornost podjetja za stvarne napake

Reklamacijo zaradi stvarne napake lahko uveljavljate za vsak kupljeni izdelek.

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja ali Natalija Pavlović, s.p..

Iz naslova stvarne napake lahko napako reklamirate pri prodajalcu in to v roku dveh mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku dveh let, odkar ste prevzeli blago. Po lastni izbiri lahko zahtevate: (1) odpravo napake, (2) vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, (3) zamenjavo blaga, (4) vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova nam morate v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nam omogočiti, da izdelek pregledamo. Če napaka ni sporna, moramo čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi vašemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, vam moramo v roku 8 dni podati pisni odgovor.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe

 1. NAKUP KOT “GOST”
  Za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna.
  V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Pogodba oziroma naročilo je poslano kupcu na elektronski poštni naslov, ki ga je kupec vpisal. Hranimo jih v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupci lahko zahtevajo kopijo preko našega elektronskega naslova: info@natart.si

Dostopnost informacij

 V skladu z 43. b členom ZvPot se ponudnik zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo ter odpravo morebitnih težav (e-pošta),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev iz ponudbe spletne trgovine (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi spletne trgovine, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • o neobstoju pravice do odstopa od pogodbe, če potrošnik v skladu s petim odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov nima pravice do odstopa, ali po potrebi o okoliščinah, v katerih potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Storitev dostave paketov in roki dostave

Naročila odpošljemo v roku 2-4 delovnih dni od prejetja naročila za slike na platnu in  3-7 delovnih dni za printe.

Če nam navedete nepopoln ali napačen naslov, paketa ne boste prejeli, zato je ta podatek ključnega pomena. Nismo odgovorni, da vam izdelek dostavimo, če niste navedli pravilnega in natančnega naslova.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini so navedene v € (evrih) in vsebujejo DDV, ponudnik ni zavezanec za DDV. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov z DDV in NE vsebujejo stroške dostave.
 
Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
 
Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI
Roki veljavnosti akcijske ponudbe veljajo do preklica. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Ponudba velja do preklica.
Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe.

PROMOCIJSKE KODE ZA POPUST IN DARILNI VAVČER
Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo promocijskih kod s popustom ali darilnim vavčerjem, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica.

Načini plačila

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

PLAČILO PO PREDRAČUNU/PONUDBI: Po prejeti ponudbi na vaš e-mail naslov, znesek poravnate preko transakcijskega računa.

PLAČILO PREKO PLAČILNEGA SISTEMA PAYPAL: Omogočamo plačila preko PayPal plačilnega sistema. Ko opravite plačilo bo vaše naročilo obdelano.

Izdaja računa

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev kupcu izdati račun in ga izročiti kupcu. Pri opravljenem nakupu v naši spletni trgovini, stranka dobi račun skupaj s produktom po pošti.

Format računa:

 • Pisna oblika, skupaj s produktom.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ima potrošnik (po 43.č in 43. d členu ZVPot) pravico, da v 14 (štirinajstih) dneh podjetju na elektronski naslov info@natart.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Vrnjeno blago mora biti v originalni embalaži, neuporabljeno in nepoškodovano.

Potrošnik mora najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Natalija Pavlović S.p. cesta Miloša Zidanška 9a, 3230 Šentjur, Slovenija.

Po prejetju blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa prejeta plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na elektronski naslov info@natart.si  namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti.

Vračilo prejetih vplačil bo izvedeno tako, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. 

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@natart.si

Pri odstopu od pogodbe kjer je bilo koriščeno dobroimetje ali koda za popust se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Dobroimetje se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se uporabniku vrne kot dobroimetje.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@natart.si  ali po klasični pošti na naslov:  Natalija Pavlović S.p. cesta Miloša Zidanška 9a, 3230 Šentjur, Slovenija.

Ponudnik mora v 5 (petih) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
 
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

NATALIJA PAVLOVIĆ S.P., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

V primeru sodnega spora je pristojno sodišče v Ljubljani.

Splošne pogoje poslovanja ter vse ostale informacije lahko podjetje NATALIJA PAVLOVIĆ S.P. spremeni brez predhodnega obvestila.
 
V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s Splošnimi pogoji poslovanja nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na info@natart.si.

 

sl_SI