UMETNIŠKE SLIKE NA PLATNU IN PRINTI

Živim v Ljubljani in sem oseba, ki se rada izraža skozi risanje, slikanje, ples in oblikovanje. Sem samouk v slikanju in že od malih nog rišem s svinčnikom kar sem nadaljevala tudi tekom študija na arhitekturi, medtem ko sem s slikanjem pričela leta 2021.  Od nekdaj sem najraje risala portrete kar je še do dandanes ostala moja velika strast.

Trenutno najraje slikam z akrilnim barvam, s katerimi najlažje dosežem željen učinek senčenja. Moje senčenje ni klasično realistično senčenje, ampak se bolj približuje 2D tehniki, ki jo vidimo v modernih grafičnih ilustracijah. Na ta način sliki dodam malenkost sodobnejši videz.

Moje slike ponazarjajo moje doživljanje osebe, ki jo slikam. Portret izberem na podlagi referenčne slike, katera se mi zdi, da še najbolje odraža njihov značaj skozi mimiko in telesno govorico. Ozadje predstavlja njihovo energijo, kar očem ni vidno.  Freddie Mercury nosi močno energično rumeno barvo ter rdečo črto, ki rahlo spominja na krono ter hkrati izraža moč in strast. Medtem ko ima  Marilyn Monroe dramatično ozadje kot stari črno-beli filmi ter zlato barvo hollywoodskega glamurja, ki zelo sovpada z njeno prefinjeno osebnostjo

sl_SISlovenščina